Banjalučki gimnazijalci u Moskvi ostvarili zapažene rezultate

Srna
Banjalučki gimnazijalci u Moskvi ostvarili zapažene rezultate

Banjaluka - Učenici banjalučke Gimnazije na danas završenoj Međunarodnoj olimpijadi metropola u Moskvi osvojili su srebrnu i bronzanu medalju iz matematike, bronzu iz fizike, te dvije bronzane medalje iz informatike, dok su ekipnom plasmanu zauzeli treće mjesto, saopšteno je iz banjalučke Gradske uprave.

Banjalučki gimnazijalci već treću godinu učestvuju na ovoj olimpijadi, koja se održava u okviru Međunarodne moskovske sedmice obrazovanja, na kojoj se takmiče u četiri discipline-matematici, informatici, hemiji i fizici.

Odlazak banjalučkih učenika i profesora u Moskvu i ove godine podržao je grad.

“Na Olimpijadi metropola 2017. godine naši gimnazijalci osvojili su srebro i bronzu iz matematike, bronzu iz fizike i bronzu iz informatike, a 2018. bronzu iz matematike i dvije bronze iz fizike”, navodi se u saopštenju.

U okviru Međunarodne moskovske sedmice obrazovanja održan je i Forum o obrazovanju “Grad za obrazovanje”, na kojem je učestvovala i delegacija Grada, predvođena zamjenikom gradonačelnika Srđanom Amidžićem.

Forum predstavlja vodeću platformu za umrežavanje stručnjaka i lidera iz oblasti obrazovanja iz cijelog svijeta.

“Ove godine bavio se pitanjima trendova u razvoju pripremnog strukovnog obrazovanja, osmišljavanja načina učenja za profesije budućnosti, utvrđivanja metodologije kompetentnosti i procjene znanja i vještina u 21. vijeku, kao i boljeg iskorištavanja gradskih prostora i površina u obrazovnom procesu”, pojasnili su iz gradske uprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana