“Бањалучки етно дани” од 2. до 4. јула: На фестивалу 400 учесника из четири земље

М. С.
“Бањалучки етно дани” од 2. до 4. јула: На фестивалу 400 учесника из четири земље

БАЊАЛУКА - “Бањалучки етно дани” одржаће се од 2. до 4. јула на двије локације, у центру града и мјесној заједници Доња Пискавица, саопштено је из Туристичке организације Бањалука, која организује ову манифестацију заједно са Културно-умјетничким друштвом “Пискавица” и АНИП “Веселин Маслеша”.

“Бањалучки етно дани” представљају сарадњу два фестивала “Козара етно” и “Фестивал српског фолклора”, која се традиционално организују у првој половини јула.

- На фестивалу ће бити око 400 учесника из четири земље. Организатори манифестације “Бањалучки етно дани” сагласни су да све манифестације које носе печат “традиционално, односно чувари обичаја и изворног мелоса”, саберу под једну кровну организацију, али при томе задржавају фестивалску аутономност, што ће бити још занимљивије - поручили су из Туристичке организације града.

Објаснили су да је циљ оваквог вида сарадње да се кроз “Бањалучке етно дане” представе сви они који баштине традицију и чувају обичаје својих поднебља и крајева из којих долазе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана