“Banjalučki etno dani” od 2. do 4. jula: Na festivalu 400 učesnika iz četiri zemlje

M. S.
“Banjalučki etno dani” od 2. do 4. jula: Na festivalu 400 učesnika iz četiri zemlje

BANjALUKA - “Banjalučki etno dani” održaće se od 2. do 4. jula na dvije lokacije, u centru grada i mjesnoj zajednici Donja Piskavica, saopšteno je iz Turističke organizacije Banjaluka, koja organizuje ovu manifestaciju zajedno sa Kulturno-umjetničkim društvom “Piskavica” i ANIP “Veselin Masleša”.

“Banjalučki etno dani” predstavljaju saradnju dva festivala “Kozara etno” i “Festival srpskog folklora”, koja se tradicionalno organizuju u prvoj polovini jula.

- Na festivalu će biti oko 400 učesnika iz četiri zemlje. Organizatori manifestacije “Banjalučki etno dani” saglasni su da sve manifestacije koje nose pečat “tradicionalno, odnosno čuvari običaja i izvornog melosa”, saberu pod jednu krovnu organizaciju, ali pri tome zadržavaju festivalsku autonomnost, što će biti još zanimljivije - poručili su iz Turističke organizacije grada.

Objasnili su da je cilj ovakvog vida saradnje da se kroz “Banjalučke etno dane” predstave svi oni koji baštine tradiciju i čuvaju običaje svojih podneblja i krajeva iz kojih dolaze.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana