Бањалучани могу да учествују у креирању изгледа новог парка, сутра пикник

ГС
Бањалучани могу да учествују у креирању изгледа новог парка, сутра пикник

БАЊАЛУКА – Бањалучка Градска управа објавила је онлајн анкету како би грађани могли да изнесу своје мишљење о изгледу новог парка на Бањалучком пољу, поред Тржног центра „Делта планет“, али и зеленим просторима у граду уопште.

Циљ је да, како би нови градски парк у Бањалуци што више био по мјери грађана, чују мишљење управо оних којима је парк намијењен.

Нека од питања су: Који комерцијални садржаји имају мјесто у градском парку, опишите како проводите слободно вријеме у отвореном простору, да ли сматрате да Бањалука и данас оправдано носи титулу "Зеленог града" и слично.

Такође, сутра у 12 часова, на мјесту новог парка биће организован пикник за грађане, уз поштовање свих епидемиолошких мјера.

Како је саопштено из Градске управе, намјера је да се ова будућа зелена оаза, која ће Бањалуци дати потпуно нови изглед и амбијент, афирмише и приближи грађанима.

Зато ће овај својеврсни пикник у недјељу бити приређен за суграђане свих узраста, посебно са богатим садржајем за најмлађе и са акцентом на породично дружење у природи баш на мјесту на коме ће ускоро "никнути" највећи парк у граду на Врбасу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана