Бајкери великог срца започели акцију прикупљања никољданских пакетића: Поклоне доносе Дједа Мразови на моторима

Маја Станојевић
Бајкери великог срца започели акцију прикупљања никољданских пакетића: Поклоне доносе Дједа Мразови на моторима

БАЊАЛУКА - Чланови Мото-клуба “Вуду фри рајдерс” (Voodo Free riders) организују и ове године поводом Светог Николе акцију прикупљања пакетића за малишане из Дјечијег дома “Рада Врањешевић”, Центра “Заштити ме” и Удружења “Дјеца свјетлости”.

Члан овог клуба Борис Благојевић рекао је за “Глас Српске” да ће двадесетак бајкера, одјевених у костиме Дједа Мраза, обићи ове три установе и поклонима усрећити малишане.

- Ирвасе црвеног носа замијениће мотори, а пролазници ће имати прилику да виде бајкере који ће у црвеним одијелима Дједа Мраза продефиловати улицама Бањалуке - истакао је Благојевић.

Подсјетио је да су и прошле године организовали овакву хуманитарну акцију током које су прикупили више од 250 пакетића.

- Надам се да ћемо у овогодишњој акцији успјети да сакупимо и подијелимо малишанима више од 200 никољданских пакетића. Позивамо све људе добре воље, који су у могућности, да дарују играчке и слаткише - казао је Благојевић.

Играчке и слаткише суграђани могу оставити у кутију, која је постављена у кафићу “Кош” у Трну.

 - Очекујемо да ће овом приликом грађани показати хумано лице и да ћемо имати већи одзив него прошле године - казао је Благојевић.

Напоменуо је да приликом одабира слаткиша, донатори обрате пажњу на рок трајања производа.

Благојевић је рекао да се нада да ће оваквом акцијом скренути пажњу на чињеницу да има много људи и дјеце којима је помоћ заиста потребна.

- Желим да поручим људима да буду хумани колико могу и да се удруже како би бар на један дан обрадовали дјецу. Ово је лијеп обичај који ће малишанима уљепшати празник Светог Николе и оставити драгу успомену на дјетињство - додао је Благојевић.

Подсјетио је да су прошле године успјели изненадити и обрадовати сву дјецу из ове три установе.

- Пакетиће смо прошле године скупили захваљујући донацијама многих људи. Скупили смо око 250 поклона. Малишани су били презадовољни, а ми срећни што смо бар тај један дан у њиховим животима учинили радосним и посебним - закључио је Благојевић.

 Информације

Борис Благојевић је рекао да ће хуманитарна акција трајати до 10. децембра.

- Сви заинтересовани за учешће у акцији могу се информисати о свим детаљима путем и-мејла [email protected]  или на бројеве телефона 065/441-849 и 065/969-691 - казао је Благојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана