Bajkeri velikog srca započeli akciju prikupljanja nikoljdanskih paketića: Poklone donose Djeda Mrazovi na motorima

Maja Stanojević
Bajkeri velikog srca započeli akciju prikupljanja nikoljdanskih paketića: Poklone donose Djeda Mrazovi na motorima

BANjALUKA - Članovi Moto-kluba “Vudu fri rajders” (Voodo Free riders) organizuju i ove godine povodom Svetog Nikole akciju prikupljanja paketića za mališane iz Dječijeg doma “Rada Vranješević”, Centra “Zaštiti me” i Udruženja “Djeca svjetlosti”.

Član ovog kluba Boris Blagojević rekao je za “Glas Srpske” da će dvadesetak bajkera, odjevenih u kostime Djeda Mraza, obići ove tri ustanove i poklonima usrećiti mališane.

- Irvase crvenog nosa zamijeniće motori, a prolaznici će imati priliku da vide bajkere koji će u crvenim odijelima Djeda Mraza prodefilovati ulicama Banjaluke - istakao je Blagojević.

Podsjetio je da su i prošle godine organizovali ovakvu humanitarnu akciju tokom koje su prikupili više od 250 paketića.

- Nadam se da ćemo u ovogodišnjoj akciji uspjeti da sakupimo i podijelimo mališanima više od 200 nikoljdanskih paketića. Pozivamo sve ljude dobre volje, koji su u mogućnosti, da daruju igračke i slatkiše - kazao je Blagojević.

Igračke i slatkiše sugrađani mogu ostaviti u kutiju, koja je postavljena u kafiću “Koš” u Trnu.

 - Očekujemo da će ovom prilikom građani pokazati humano lice i da ćemo imati veći odziv nego prošle godine - kazao je Blagojević.

Napomenuo je da prilikom odabira slatkiša, donatori obrate pažnju na rok trajanja proizvoda.

Blagojević je rekao da se nada da će ovakvom akcijom skrenuti pažnju na činjenicu da ima mnogo ljudi i djece kojima je pomoć zaista potrebna.

- Želim da poručim ljudima da budu humani koliko mogu i da se udruže kako bi bar na jedan dan obradovali djecu. Ovo je lijep običaj koji će mališanima uljepšati praznik Svetog Nikole i ostaviti dragu uspomenu na djetinjstvo - dodao je Blagojević.

Podsjetio je da su prošle godine uspjeli iznenaditi i obradovati svu djecu iz ove tri ustanove.

- Paketiće smo prošle godine skupili zahvaljujući donacijama mnogih ljudi. Skupili smo oko 250 poklona. Mališani su bili prezadovoljni, a mi srećni što smo bar taj jedan dan u njihovim životima učinili radosnim i posebnim - zaključio je Blagojević.

 Informacije

Boris Blagojević je rekao da će humanitarna akcija trajati do 10. decembra.

- Svi zainteresovani za učešće u akciji mogu se informisati o svim detaljima putem i-mejla [email protected]  ili na brojeve telefona 065/441-849 i 065/969-691 - kazao je Blagojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana