Бадњар: Манифестацијама приближавамо кинеску културу српској

Срна
Бадњар: Манифестацијама приближавамо кинеску културу српској

БАЊАЛУКА - Приближавање кинеске културе локалној заједници, становништву, највише дјеци у Републици Српској основни је циљ одржавања манифестација поводом обиљежавања Свјетског дана Конфуцијевих института, рекла је Срни сарадник на Конфуцијевом институту Универзитета у Бањалуци Биљана Бадњар.

Она је навела да је Конфуцијев институт Универзитета у Бањалуци данас организовао радионицу кинеске калиграфије и час борилачких вјештина за ученике основних школа, поводом обиљежавања Свјетског дана Конфуцијевих института.

Према њеним ријечима, на радионици кинеске калиграфије професори су ученицима објаснили основе лијепог писања, односно кинеске калиграфије и одакле то потиче.

Бадњарева је навела да су на другој радионици основцима показане борилачке вјештине кунг-фуа, док је за одрасле организовано такмичење у стоном тенису.

Конфуцијев институт већ три године за ученике бањалучке Гимназије организује бесплатан курс кинеског језика, као и да у Добоју већ двије године постоји велика заинтересованост ученика.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана