Badnjar: Manifestacijama približavamo kinesku kulturu srpskoj

Srna
Badnjar: Manifestacijama približavamo kinesku kulturu srpskoj

BANjALUKA - Približavanje kineske kulture lokalnoj zajednici, stanovništvu, najviše djeci u Republici Srpskoj osnovni je cilj održavanja manifestacija povodom obilježavanja Svjetskog dana Konfucijevih instituta, rekla je Srni saradnik na Konfucijevom institutu Univerziteta u Banjaluci Biljana Badnjar.

Ona je navela da je Konfucijev institut Univerziteta u Banjaluci danas organizovao radionicu kineske kaligrafije i čas borilačkih vještina za učenike osnovnih škola, povodom obilježavanja Svjetskog dana Konfucijevih instituta.

Prema njenim riječima, na radionici kineske kaligrafije profesori su učenicima objasnili osnove lijepog pisanja, odnosno kineske kaligrafije i odakle to potiče.

Badnjareva je navela da su na drugoj radionici osnovcima pokazane borilačke vještine kung-fua, dok je za odrasle organizovano takmičenje u stonom tenisu.

Konfucijev institut već tri godine za učenike banjalučke Gimnazije organizuje besplatan kurs kineskog jezika, kao i da u Doboju već dvije godine postoji velika zainteresovanost učenika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana