Аутобуси сутра највјероватније стају: Градска управа нема рјешења, превозници не одустају

ГС
Foto: В. Трипић

БАЊАЛУКА - Продаја мјесечних карата у Бањалуци је одгођена до даљњег, превозници најављују да од сутра обустављају рад, а у Градској управи још не знају како ће и када проблем бити ријешен, тако да је све извјесније да Бањалучани од сутра неће имати јавни градски и приградски превоз.

-Све градске и приградске линије у Бањалуци сутра престају са вожњом – каже за „Независне“ директор „Аутопревоза“ Дејан Мијић.

Како даље наводи, јунске карте су продане, а од сутра неће продавати карте, те с тим у вези, неће ни кренути са превозом за јул мјесец.

-Ми чекамо утврђивање цијена карата, тек онда можемо почети са продајом - казао је Мијић.

Према његовим ријечима, они траже поштовање уговора и закона од стране Градске управе, додајући да је овај њих потез у складу са истим. 

С тим у вези, ипак се нада да ће данас у току дана доћи до договора, како би могли кренути са продајом карата.

-Ми не можемо почети вожњу за јул мјесец без прихватања цјеновника или потписивања споразума са градом - казао је Мијић.

Објаснио је да су велики дио трошкова преузимали на себе, те да не могу почети вожњу јер, како каже, немају од чега.

-Не можемо да поднесемо губитке и немамо од чега да плаћамо гориво. Присиљени смо на овај потез - каже Мијић.

Градски менаџер Бојан Кресојевић је за Српскаинфо рекао да Град тренутно нема рјешење за проблеме у јавном превозу.

– Тражимо начин да се тај проблем ријеши и морамо га до краја дана наћи, како би Бањалука сутра имала јавни превоз – рекао је Кресојевић и додао да “има изгледа да би се нешто могло ријешити”.

На јучерашњој сједници Скупштине града Бањалука није постигнут договор о рјешавању проблема у јавном градском и при-градском саобраћају, већ је начелно закључено да би о томе требало расправљати на ванредном засједању.

 Градоначелник Драшко Станивуковић предложио је да град на себе преузме субвенционисање градског превоза за јул и август. Како је предложио, компромисно рјешење било би да се усвоји одлука о новом цјеновнику, која ће важити од септембра, а да град може преузети трошкове разлике у цијени карата за јул и август.

- Постоји могућност да се о томе расправља за викенд на ванредној сједници Скупштине града, а до тада ћемо сви усагласити ставове - казао је Станивуковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана