Autobusi sutra najvjerovatnije staju: Gradska uprava nema rješenja, prevoznici ne odustaju

GS
Foto: V. Tripić

BANjALUKA - Prodaja mjesečnih karata u Banjaluci je odgođena do daljnjeg, prevoznici najavljuju da od sutra obustavljaju rad, a u Gradskoj upravi još ne znaju kako će i kada problem biti riješen, tako da je sve izvjesnije da Banjalučani od sutra neće imati javni gradski i prigradski prevoz.

-Sve gradske i prigradske linije u Banjaluci sutra prestaju sa vožnjom – kaže za „Nezavisne“ direktor „Autoprevoza“ Dejan Mijić.

Kako dalje navodi, junske karte su prodane, a od sutra neće prodavati karte, te s tim u vezi, neće ni krenuti sa prevozom za jul mjesec.

-Mi čekamo utvrđivanje cijena karata, tek onda možemo početi sa prodajom - kazao je Mijić.

Prema njegovim riječima, oni traže poštovanje ugovora i zakona od strane Gradske uprave, dodajući da je ovaj njih potez u skladu sa istim. 

S tim u vezi, ipak se nada da će danas u toku dana doći do dogovora, kako bi mogli krenuti sa prodajom karata.

-Mi ne možemo početi vožnju za jul mjesec bez prihvatanja cjenovnika ili potpisivanja sporazuma sa gradom - kazao je Mijić.

Objasnio je da su veliki dio troškova preuzimali na sebe, te da ne mogu početi vožnju jer, kako kaže, nemaju od čega.

-Ne možemo da podnesemo gubitke i nemamo od čega da plaćamo gorivo. Prisiljeni smo na ovaj potez - kaže Mijić.

Gradski menadžer Bojan Kresojević je za Srpskainfo rekao da Grad trenutno nema rješenje za probleme u javnom prevozu.

– Tražimo način da se taj problem riješi i moramo ga do kraja dana naći, kako bi Banjaluka sutra imala javni prevoz – rekao je Kresojević i dodao da “ima izgleda da bi se nešto moglo riješiti”.

Na jučerašnjoj sjednici Skupštine grada Banjaluka nije postignut dogovor o rješavanju problema u javnom gradskom i pri-gradskom saobraćaju, već je načelno zaključeno da bi o tome trebalo raspravljati na vanrednom zasjedanju.

 Gradonačelnik Draško Stanivuković predložio je da grad na sebe preuzme subvencionisanje gradskog prevoza za jul i avgust. Kako je predložio, kompromisno rješenje bilo bi da se usvoji odluka o novom cjenovniku, koja će važiti od septembra, a da grad može preuzeti troškove razlike u cijeni karata za jul i avgust.

- Postoji mogućnost da se o tome raspravlja za vikend na vanrednoj sjednici Skupštine grada, a do tada ćemo svi usaglasiti stavove - kazao je Stanivuković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana