Арлов: У бањалучком храму молебан за мир на Косову и Метохији

ГС
Арлов: У бањалучком храму молебан за мир на Косову и Метохији

БАЊАЛУКА - У храму Светог Василија Осторошког у бањалучком насељу Обилићево данас ће са почетком у 18 часова бити служен молебан за мир на Косову и Метохији, саопштио је предсједник Одбора за помоћ Косову и Метохији.

- Српски народ пролази више од двије деценије кроз велика искушења туртуру, а ових дана изузетно им је тешко у жељи да остану, раде, живе на својој земљи. Наша патриотска обавеза да подржимо нашу браћу и сестре на Косову и Метохији да мирним демократским путем дођу до своје слободе.

Апелујемо на све међународне снаге КФОР и ЕУЛЕКС, стране амбасаде и све међународне факторе да одрже мир за све људе који живе на Косову и Метохији, а српском народу врате слободу, српској деци омогуће миран живот, да мирно и слободно иду у школу и заврше школску годину и врате на Косово и Метохију достојанство нормалног живота - стоји у саопштењу.

Додаје се да је Одбор више од 15 година многим пројектима посвећен помоћи и опстанку Срба на Косову и Метохији.

- Молебан је нешто што најмање можемо учинити у овим тешким временима за њих. Захваљујемо се свештенству СПЦ храма Свети Василије Острошки у Бањалуци што ће служити молебан, а ми позивамо наш српски верни народ да дође у што већем броју да молитвом подрже браћу и сестре на Косову и Метохији. Бања Лука и Република Српска увјек је била и остаће уз наше народ на Косову и Метохији - истиче се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана