Arlov: U banjalučkom hramu moleban za mir na Kosovu i Metohiji

GS
Arlov: U banjalučkom hramu moleban za mir na Kosovu i Metohiji

BANjALUKA - U hramu Svetog Vasilija Ostoroškog u banjalučkom naselju Obilićevo danas će sa početkom u 18 časova biti služen moleban za mir na Kosovu i Metohiji, saopštio je predsjednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji.

- Srpski narod prolazi više od dvije decenije kroz velika iskušenja turturu, a ovih dana izuzetno im je teško u želji da ostanu, rade, žive na svojoj zemlji. Naša patriotska obaveza da podržimo našu braću i sestre na Kosovu i Metohiji da mirnim demokratskim putem dođu do svoje slobode.

Apelujemo na sve međunarodne snage KFOR i EULEKS, strane ambasade i sve međunarodne faktore da održe mir za sve ljude koji žive na Kosovu i Metohiji, a srpskom narodu vrate slobodu, srpskoj deci omoguće miran život, da mirno i slobodno idu u školu i završe školsku godinu i vrate na Kosovo i Metohiju dostojanstvo normalnog života - stoji u saopštenju.

Dodaje se da je Odbor više od 15 godina mnogim projektima posvećen pomoći i opstanku Srba na Kosovu i Metohiji.

- Moleban je nešto što najmanje možemo učiniti u ovim teškim vremenima za njih. Zahvaljujemo se sveštenstvu SPC hrama Sveti Vasilije Ostroški u Banjaluci što će služiti moleban, a mi pozivamo naš srpski verni narod da dođe u što većem broju da molitvom podrže braću i sestre na Kosovu i Metohiji. Banja Luka i Republika Srpska uvjek je bila i ostaće uz naše narod na Kosovu i Metohiji - ističe se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana