Апел Бањалучанима: Не бацајте смеће поред контејнера

NN
Foto: Gradska Uprava

БАЊАЛУКА - Из Градске управе Бањалука апелују да суграђани не одлажу отпад поред контејнера, чиме се нарушава изглед града.

Како истичу, нажалост, честа је појава да несавјесни појединци одлажу непрописно отпад, односно на непредвиђеним мјестима, најчешће поред контејнера, и тако стварају дивље депоније.

"Ова појава забиљежена је ових дана и у парку 'Младен Стојановић', гдје и поред једног потпуно празног подземног контејнера несавјесни грађани остављају отпад поред друга два контејнера", наводе из Градске управе.

У намјери да покушају спријечити ове негативне појаве и ружне слике, у наредном периоду биће постављен видео-надзор на локацијама на којима се често појављују дивље депоније.

"Зато и овом приликом позивамо суграђане да отпад одлажу у контејнере, јер само заједно можемо допринијети уређенијем и љепшем изгледу наших паркова, улица и насеља", наводе из Градске управе.

Напомињемо, да је град управо у циљу уређеније Бањалуке започео са увођењем нових подземних контејнера, који су недавно постављени у парку "Младен Стојановић".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана