Apel Banjalučanima: Ne bacajte smeće pored kontejnera

NN
Foto: Gradska Uprava

BANjALUKA - Iz Gradske uprave Banjaluka apeluju da sugrađani ne odlažu otpad pored kontejnera, čime se narušava izgled grada.

Kako ističu, nažalost, česta je pojava da nesavjesni pojedinci odlažu nepropisno otpad, odnosno na nepredviđenim mjestima, najčešće pored kontejnera, i tako stvaraju divlje deponije.

"Ova pojava zabilježena je ovih dana i u parku 'Mladen Stojanović', gdje i pored jednog potpuno praznog podzemnog kontejnera nesavjesni građani ostavljaju otpad pored druga dva kontejnera", navode iz Gradske uprave.

U namjeri da pokušaju spriječiti ove negativne pojave i ružne slike, u narednom periodu biće postavljen video-nadzor na lokacijama na kojima se često pojavljuju divlje deponije.

"Zato i ovom prilikom pozivamo sugrađane da otpad odlažu u kontejnere, jer samo zajedno možemo doprinijeti uređenijem i ljepšem izgledu naših parkova, ulica i naselja", navode iz Gradske uprave.

Napominjemo, da je grad upravo u cilju uređenije Banjaluke započeo sa uvođenjem novih podzemnih kontejnera, koji su nedavno postavljeni u parku "Mladen Stojanović".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana