Аниматори и турнири на пијеску отварају сезону у Воденом парку “Аквана”

Маја Станојевић
Аниматори и турнири на пијеску отварају сезону у Воденом парку “Аквана”

БАЊАЛУКА - Градски водени парк “Аквана” требало би да почне да ради 29. маја, а у новој сезони најављена је мања корекција цијене дневних карата у односу на прошлу годину.

 

Претпродаја сезонских карата за љетну сезону на “Аквани” почела је јуче и трајаће до 1. јуна, када ће заинтересовани моћи да купе улазнице по сниженим цијенама.

Директор “Акване” Велибор Вукајловић рекао је за “Глас Српске” да је планирано да “Аквана” почне са радом 29. маја, у складу са временским условима, уз придржавање свих мјера заштите и опреза које налаже тренутна епидемиолошка ситуација.

- Уколико временски услови не дозволе почетак сезоне воденог парка на тај дан, отварање се пролонгира на први датум који буде дозвољавала временска ситуација. У плану је пригодан програм за отварање сезоне, уз групе аниматора, а неке од предвиђених активности су турнири у одбојци и фудбалу на пијеску, коктел забаве и промоције - нагласио је Вукајловић.

Додао је да је Градска управа већ дозначила средства која ће бити искоришћена за отварање сезоне, не прецизирајући о којем се износу ради.

Према његовим ријечима, увођење нових садржаја зависиће од тренутне епидемиолошке ситуације као и од одлука и мјера надлежних институција.

- Идемо у правцу да обновимо и проширимо дјечије игралиште, као и да у сарадњи са вртићима организујемо садржаје за најмлађе. Нисмо заборавили ни најстарију популацију, те ћемо и за њих спремити програме у јутарњим часовима - казао је Вукајловић.

Како је навео, све неопходне мјере ће се предузети у складу са епидемиолошком ситуацијом.

- На више позиција у воденом парку ће бити постављена обавјештења и упозорења са правилима понашања за вријеме сезоне. Одржавање физичке дистанце од два метра, обавезна дезинфекција прије уласка у базен, дезинфекциони пултови на више мјеста су само неке од предвиђених мјера, уз све препоруке Кризног штаба - рекао је Вукајловић.

Цијене

Претпродаја карата, која је почела јуче, а трајаће до 1. јуна, прилика је за грађане да купе карте по сниженим цијенама.

- Што се тиче цијена, улазнице у претпродаји ће бити ниже од цијена у сезони до 50 одсто. Дакле, школарци ће моћи купити сезонску улазницу по цијени од 50 КМ, док ће сезонске улазнице за остале грађане бити 60 КМ. Такође, важно је поменути и остале погодности, па ће тако цијена за десет улазака износити 28 КМ, за 20 улазака 48 КМ, те за 30 улазака 64 КМ - саопштили су из “Акване”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана