Animatori i turniri na pijesku otvaraju sezonu u Vodenom parku “Akvana”

Maja Stanojević
Animatori i turniri na pijesku otvaraju sezonu u Vodenom parku “Akvana”

BANjALUKA - Gradski vodeni park “Akvana” trebalo bi da počne da radi 29. maja, a u novoj sezoni najavljena je manja korekcija cijene dnevnih karata u odnosu na prošlu godinu.

 

Pretprodaja sezonskih karata za ljetnu sezonu na “Akvani” počela je juče i trajaće do 1. juna, kada će zainteresovani moći da kupe ulaznice po sniženim cijenama.

Direktor “Akvane” Velibor Vukajlović rekao je za “Glas Srpske” da je planirano da “Akvana” počne sa radom 29. maja, u skladu sa vremenskim uslovima, uz pridržavanje svih mjera zaštite i opreza koje nalaže trenutna epidemiološka situacija.

- Ukoliko vremenski uslovi ne dozvole početak sezone vodenog parka na taj dan, otvaranje se prolongira na prvi datum koji bude dozvoljavala vremenska situacija. U planu je prigodan program za otvaranje sezone, uz grupe animatora, a neke od predviđenih aktivnosti su turniri u odbojci i fudbalu na pijesku, koktel zabave i promocije - naglasio je Vukajlović.

Dodao je da je Gradska uprava već doznačila sredstva koja će biti iskorišćena za otvaranje sezone, ne precizirajući o kojem se iznosu radi.

Prema njegovim riječima, uvođenje novih sadržaja zavisiće od trenutne epidemiološke situacije kao i od odluka i mjera nadležnih institucija.

- Idemo u pravcu da obnovimo i proširimo dječije igralište, kao i da u saradnji sa vrtićima organizujemo sadržaje za najmlađe. Nismo zaboravili ni najstariju populaciju, te ćemo i za njih spremiti programe u jutarnjim časovima - kazao je Vukajlović.

Kako je naveo, sve neophodne mjere će se preduzeti u skladu sa epidemiološkom situacijom.

- Na više pozicija u vodenom parku će biti postavljena obavještenja i upozorenja sa pravilima ponašanja za vrijeme sezone. Održavanje fizičke distance od dva metra, obavezna dezinfekcija prije ulaska u bazen, dezinfekcioni pultovi na više mjesta su samo neke od predviđenih mjera, uz sve preporuke Kriznog štaba - rekao je Vukajlović.

Cijene

Pretprodaja karata, koja je počela juče, a trajaće do 1. juna, prilika je za građane da kupe karte po sniženim cijenama.

- Što se tiče cijena, ulaznice u pretprodaji će biti niže od cijena u sezoni do 50 odsto. Dakle, školarci će moći kupiti sezonsku ulaznicu po cijeni od 50 KM, dok će sezonske ulaznice za ostale građane biti 60 KM. Takođe, važno je pomenuti i ostale pogodnosti, pa će tako cijena za deset ulazaka iznositi 28 KM, za 20 ulazaka 48 KM, te za 30 ulazaka 64 KM - saopštili su iz “Akvane”.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana