“Аквана” има све веће проблеме: Радници на измаку снага

Ј. Са.
“Аквана” има све веће проблеме: Радници на измаку снага

БАЊАЛУКА - “Аквана” се налази у све већем проблему. Порези и доприноси се редовно уплаћују од новембра 2022. године, као и репрограм са Министарством финансија, међутим, због ранијих обавеза које нису редовно сервисиране, запослени немају здравствено осигурање, немају основно право које им припада.

Казао је ово директор ЈП “Аквана” Светислав Лазић, који је поручио како је суд наложио да се оснивачки акт усклади са законом и од новембра је тај документ спреман да га усвоји Скупштина града.

- Усклађивање оснивачког акта је наложено од стране суда, а евентуално непоступање по налогу могло би да изазове несагледиве посљедице по предузеће до мјере брисања предузећа из регистра привредних субјеката - истакао је Лазић.

Нагласио је да су радници на измаку снага и ступиће у штрајк јер немају више снаге и у позицији су да немају избора и стрпљења.

- Позивамо Скупштину града да хитно сазове сједницу и усвоји овај акт, као и да да сагласност на репрограм дуга са Пореском управом како би радници коначно могли да живе живот достојан човјека и могли да се лијече и они и њихова дјеца - поручио је Лазић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана