“Akvana” ima sve veće probleme: Radnici na izmaku snaga

J. Sa.
“Akvana” ima sve veće probleme: Radnici na izmaku snaga

BANjALUKA - “Akvana” se nalazi u sve većem problemu. Porezi i doprinosi se redovno uplaćuju od novembra 2022. godine, kao i reprogram sa Ministarstvom finansija, međutim, zbog ranijih obaveza koje nisu redovno servisirane, zaposleni nemaju zdravstveno osiguranje, nemaju osnovno pravo koje im pripada.

Kazao je ovo direktor JP “Akvana” Svetislav Lazić, koji je poručio kako je sud naložio da se osnivački akt uskladi sa zakonom i od novembra je taj dokument spreman da ga usvoji Skupština grada.

- Usklađivanje osnivačkog akta je naloženo od strane suda, a eventualno nepostupanje po nalogu moglo bi da izazove nesagledive posljedice po preduzeće do mjere brisanja preduzeća iz registra privrednih subjekata - istakao je Lazić.

Naglasio je da su radnici na izmaku snaga i stupiće u štrajk jer nemaju više snage i u poziciji su da nemaju izbora i strpljenja.

- Pozivamo Skupštinu grada da hitno sazove sjednicu i usvoji ovaj akt, kao i da da saglasnost na reprogram duga sa Poreskom upravom kako bi radnici konačno mogli da žive život dostojan čovjeka i mogli da se liječe i oni i njihova djeca - poručio je Lazić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana