Ада: Парастос за 57 погинулих бораца

С. Б.
Ада: Парастос за 57 погинулих бораца

БАЊАЛУКА - У част 57 погинулих бораца у Одбрамбено-отаџбинском рату служен је парастос, положени су вијенци и прислужене свијеће код Спомен-обиљежја на гробљу Сјеница у насељу Ада.

Предсједник Градске борачке организације Горан Рогић рекао је да Бањалука има 46 изграђених спомен-обиљежја, која чувају трајно сјећање на оне који су положили животе за Републику Српску.

- Поводом Видовдана, славе Војске Републике Српске, подсјећамо да су припадници ВРС дали огроман допринос стварању Републике Српске, а неки од њих су на том путу изгубили живот - казао је Рогић.

Почаст борцима одао је и градоначелник Драшко Станивуковић, који је рекао да током мандата жели да посјети сва спомен-обиљежја на подручју града и на тај начин ода почаст свим борцима за жртву коју су поднијели.

- Вијенце на спомен-обиљежје палим борцима насеља Ада полажемо уочи Видовдана, присјећајући се оних који су за нашу земљу дали нешто непроцјењиво - живот. Наша тежња је да помен борцима ујединимо на централном спомен-обиљежју - поручио је градоначелник.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана