Ada: Parastos za 57 poginulih boraca

S. B.
Ada: Parastos za 57 poginulih boraca

BANjALUKA - U čast 57 poginulih boraca u Odbrambeno-otadžbinskom ratu služen je parastos, položeni su vijenci i prislužene svijeće kod Spomen-obilježja na groblju Sjenica u naselju Ada.

Predsjednik Gradske boračke organizacije Goran Rogić rekao je da Banjaluka ima 46 izgrađenih spomen-obilježja, koja čuvaju trajno sjećanje na one koji su položili živote za Republiku Srpsku.

- Povodom Vidovdana, slave Vojske Republike Srpske, podsjećamo da su pripadnici VRS dali ogroman doprinos stvaranju Republike Srpske, a neki od njih su na tom putu izgubili život - kazao je Rogić.

Počast borcima odao je i gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je rekao da tokom mandata želi da posjeti sva spomen-obilježja na području grada i na taj način oda počast svim borcima za žrtvu koju su podnijeli.

- Vijence na spomen-obilježje palim borcima naselja Ada polažemo uoči Vidovdana, prisjećajući se onih koji su za našu zemlju dali nešto neprocjenjivo - život. Naša težnja je da pomen borcima ujedinimo na centralnom spomen-obilježju - poručio je gradonačelnik.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana