Златна колајна Ивану Перковићу Фестивала монодраме и пантомиме у Београду

Д. К.
Златна колајна Ивану Перковићу Фестивала монодраме и пантомиме у Београду

Београд - Додјелом награда у Позоришту лутака “Пинокио” завршен је 44. Међународни фестивал монодраме и пантомиме у Београду, а бањалучки глумац Иван Перковић освојио је Златну колајну “Маја Димитријевић” за монодраму “Светозар т'рећи”.

Перковић је казао да ову награду заиста није очекивао.

- Награде још, вероватно, нисам свестан. Питају ме људи и честитају, али је још нестварно, јер не знам када је млади глумац последњи пут освојио ову награду, морао бих да проверим то. То је главна награда од те три златне колајне. Награду за најбољег младог глумца сам можда негде и очекивао, али ово заиста нисам. Играо сам је јако касно, око 22 часа - казао је Иван Перковић за “Глас Српске”.

Ово је уједно и прва награда за ову представу, а играо ју је на два фестивала монодраме.

- Имам ту част да други пут већ играм на овом фестивалу. Пре три године сам играо монодраму “Песник за песнике”. Тада су ми и објавили текст у својој публикацији. Ово је била прва награда за ову представу, а играо сам је на два такмичарска фестивала. Играо сам је на фестивалу монодраме у оквиру “Театар феста” у Бањалуци - рекао је Перковић.

На 44. Међународном фестивалу монодраме и пантомиме публика је имала прилику да погледа седам монодрама и четири пантомиме из Србије, Хрватске, Републике Српске, Бугарске, Грузије и Њемачке.

Златна колајна за пантомиму припала је дјелу “Грузијске пантомимске новеле” у извођењу Гиги Лорије и Саломе Палишвили.

Награда “Миодраг Андрић - Љуба Мољац” за најбољег младог глумца/глумицу додијељена је Данки Секуловић за улогу у представи “Not the right let”.

Стручни жири радио је у саставу драматург Молина Удовички Фотез, драматург, глумац Милан Цаци Михаиловић, те критичар и театролог Драгана Бошковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана