Zlatna kolajna Ivanu Perkoviću Festivala monodrame i pantomime u Beogradu

D. K.
Zlatna kolajna Ivanu Perkoviću Festivala monodrame i pantomime u Beogradu

Beograd - Dodjelom nagrada u Pozorištu lutaka “Pinokio” završen je 44. Međunarodni festival monodrame i pantomime u Beogradu, a banjalučki glumac Ivan Perković osvojio je Zlatnu kolajnu “Maja Dimitrijević” za monodramu “Svetozar t'reći”.

Perković je kazao da ovu nagradu zaista nije očekivao.

- Nagrade još, verovatno, nisam svestan. Pitaju me ljudi i čestitaju, ali je još nestvarno, jer ne znam kada je mladi glumac poslednji put osvojio ovu nagradu, morao bih da proverim to. To je glavna nagrada od te tri zlatne kolajne. Nagradu za najboljeg mladog glumca sam možda negde i očekivao, ali ovo zaista nisam. Igrao sam je jako kasno, oko 22 časa - kazao je Ivan Perković za “Glas Srpske”.

Ovo je ujedno i prva nagrada za ovu predstavu, a igrao ju je na dva festivala monodrame.

- Imam tu čast da drugi put već igram na ovom festivalu. Pre tri godine sam igrao monodramu “Pesnik za pesnike”. Tada su mi i objavili tekst u svojoj publikaciji. Ovo je bila prva nagrada za ovu predstavu, a igrao sam je na dva takmičarska festivala. Igrao sam je na festivalu monodrame u okviru “Teatar festa” u Banjaluci - rekao je Perković.

Na 44. Međunarodnom festivalu monodrame i pantomime publika je imala priliku da pogleda sedam monodrama i četiri pantomime iz Srbije, Hrvatske, Republike Srpske, Bugarske, Gruzije i Njemačke.

Zlatna kolajna za pantomimu pripala je djelu “Gruzijske pantomimske novele” u izvođenju Gigi Lorije i Salome Pališvili.

Nagrada “Miodrag Andrić - Ljuba Moljac” za najboljeg mladog glumca/glumicu dodijeljena je Danki Sekulović za ulogu u predstavi “Not the right let”.

Stručni žiri radio je u sastavu dramaturg Molina Udovički Fotez, dramaturg, glumac Milan Caci Mihailović, te kritičar i teatrolog Dragana Bošković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana