Завршени 12. дани позоришта у Мркоњић Граду

Срна
Завршени 12. дани позоришта у Мркоњић Граду

МРКОЊИЋ ГРАД- Дани позоришта у Мркоњић Граду завршени су представом "ТВ жур(т)нал и пиле и кокош" Независне сцене НУБЛ.

Редитељ представе Љиљана Чекић рекла је да је ријеч о њеном ауторском пројекту, о комедији и пародији у којој се пародирају неке нове "професије", као што су старлете и слично.

- Нажалост, ти људи су јако популарни, посебно међу младима који сматрају да је то најлакши начин да стекну материјална средства - рекла је Чекићева синоћ новинарима.

Она је изразила задовољство што постоје омладинци који желе да се баве позориштем и којима није узор све што је ружно, а продукт је овог времена.

12. Дани позоришта у Мркоњић Граду почели су у сриједу, 14. октобра, премијером представе "Остајте овдје" Градског позоришта Мркоњић Град. Изведене су и представе "На пучини" Дис позоришта из Бањалуке и "Чекаоница за боље сутра" Драмског студија "Даске" из Лакташа.

Директор фестивала Дубравка Николић подсјетила је да су Дани позоришта због епидемиолошких услова били другачији него иначе, нису имали награду публике и био је ограничен број мјеста у сали.

- Представе су биле изузетно добре, посјећеност и реакција публике исто тако добра, што је нама изузетно драго, јер смо још једном показали да имамо школовану, едуковану и паметну публику и хвала им - рекла је Николићева.

Организатор Фестивала је Градско позориште, а покровитељи Министарство просвјете и културе Републике Српске и општина Мркоњић Град.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана