Završeni 12. dani pozorišta u Mrkonjić Gradu

Srna
Završeni 12. dani pozorišta u Mrkonjić Gradu

MRKONjIĆ GRAD- Dani pozorišta u Mrkonjić Gradu završeni su predstavom "TV žur(t)nal i pile i kokoš" Nezavisne scene NUBL.

Reditelj predstave Ljiljana Čekić rekla je da je riječ o njenom autorskom projektu, o komediji i parodiji u kojoj se parodiraju neke nove "profesije", kao što su starlete i slično.

- Nažalost, ti ljudi su jako popularni, posebno među mladima koji smatraju da je to najlakši način da steknu materijalna sredstva - rekla je Čekićeva sinoć novinarima.

Ona je izrazila zadovoljstvo što postoje omladinci koji žele da se bave pozorištem i kojima nije uzor sve što je ružno, a produkt je ovog vremena.

12. Dani pozorišta u Mrkonjić Gradu počeli su u srijedu, 14. oktobra, premijerom predstave "Ostajte ovdje" Gradskog pozorišta Mrkonjić Grad. Izvedene su i predstave "Na pučini" Dis pozorišta iz Banjaluke i "Čekaonica za bolje sutra" Dramskog studija "Daske" iz Laktaša.

Direktor festivala Dubravka Nikolić podsjetila je da su Dani pozorišta zbog epidemioloških uslova bili drugačiji nego inače, nisu imali nagradu publike i bio je ograničen broj mjesta u sali.

- Predstave su bile izuzetno dobre, posjećenost i reakcija publike isto tako dobra, što je nama izuzetno drago, jer smo još jednom pokazali da imamo školovanu, edukovanu i pametnu publiku i hvala im - rekla je Nikolićeva.

Organizator Festivala je Gradsko pozorište, a pokrovitelji Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i opština Mrkonjić Grad.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana