Затворена 45. сезона у бањалучком Студентском позоришту

Срна
Foto: Срна

Бањалучко Студентско позориште је током 45. сезоне, која је свечано затворена извођењем позоришног комада "Након представе", реализовао укупно 56 догађаја, које је посјетило више од 3.300 гледалаца, саопштено је из овог позоришта.

Најизвођенија и најгледанија била је представа "Након представе", која је играна укупно девет пута, а чијим је извођењем свечано затворена 45. сезона у Бањалучком студентском позоришту под називом "100ЛИЦА".

Том приликом додијељене су и годишње награде, па је тако награда "Ликота" за најбољег глумца аматера синоћ отишла у руке Бојани Шкрбић, а награда "Добрица Стефановић" за најбољег глумца припала је Надежди Костић.

Због епидемије вируса корона ове године нису игране представе "Лајф", "Сафикада вако је било" и "Жилиште".

Бањалучко студентско позориште ове године учествовало је на "Данима Српске у Србији", те на Фестивалу "Златни витез" у Москви, на којем је освојена једна специјална награда за позоришни комад "Након представе". Награду је добила Елена Костић за улогу Госпође у представи "Након представе".

У протеклој сезони, која је трајала пет мјесеци - од 15. јула до 15. децембра, Бањалучко студентско позориште реализовало је једну премијеру - "Након представе", једнодневну манифестацију "Европска ноћ позоришта" и "Рођендан Студентског позоришта", те Међународни фестивал студентских позоришта "Кестенбург", као и Аудицију за пријем нових чланова.

Предсједник Скупштине бањалучког студентског позоришта Александар Пејаковић рекао је да ће наредна, 46. сезона почети већ у фебруару и биће у духу прославе 45 година од оснивања Студентског позоришта Универзитета у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана