Zatvorena 45. sezona u banjalučkom Studentskom pozorištu

Srna
Foto: Srna

Banjalučko Studentsko pozorište je tokom 45. sezone, koja je svečano zatvorena izvođenjem pozorišnog komada "Nakon predstave", realizovao ukupno 56 događaja, koje je posjetilo više od 3.300 gledalaca, saopšteno je iz ovog pozorišta.

Najizvođenija i najgledanija bila je predstava "Nakon predstave", koja je igrana ukupno devet puta, a čijim je izvođenjem svečano zatvorena 45. sezona u Banjalučkom studentskom pozorištu pod nazivom "100LICA".

Tom prilikom dodijeljene su i godišnje nagrade, pa je tako nagrada "Likota" za najboljeg glumca amatera sinoć otišla u ruke Bojani Škrbić, a nagrada "Dobrica Stefanović" za najboljeg glumca pripala je Nadeždi Kostić.

Zbog epidemije virusa korona ove godine nisu igrane predstave "Lajf", "Safikada vako je bilo" i "Žilište".

Banjalučko studentsko pozorište ove godine učestvovalo je na "Danima Srpske u Srbiji", te na Festivalu "Zlatni vitez" u Moskvi, na kojem je osvojena jedna specijalna nagrada za pozorišni komad "Nakon predstave". Nagradu je dobila Elena Kostić za ulogu Gospođe u predstavi "Nakon predstave".

U protekloj sezoni, koja je trajala pet mjeseci - od 15. jula do 15. decembra, Banjalučko studentsko pozorište realizovalo je jednu premijeru - "Nakon predstave", jednodnevnu manifestaciju "Evropska noć pozorišta" i "Rođendan Studentskog pozorišta", te Međunarodni festival studentskih pozorišta "Kestenburg", kao i Audiciju za prijem novih članova.

Predsjednik Skupštine banjalučkog studentskog pozorišta Aleksandar Pejaković rekao je da će naredna, 46. sezona početi već u februaru i biće u duhu proslave 45 godina od osnivanja Studentskog pozorišta Univerziteta u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana