У Прњавору премијерно одиграна представа "Женски разговори"

Срна
Foto: Срна

ПРЊАВОР- Старије глумачке групе Драмске сцене Српског просвјетног и културног друштва /СПКД/ "Просвјета" из Прњавора и Народне библиотеке "Бранко Радичевић" из Дервенте извеле су у Прњавору премијеру представе "Женски разговори", рађене по истоименим текстовима Душка Радовића.

Премијера је изведена синоћ, а редитељ представе Синиша Тешановић рекао је Срни да је цијели процес рада на представи био својеврсна терапија смијехом, енергија коју су хтјели пренијети и на публику, а пресудни су били ентузијазам, добра енергија, воља и труд свих чланова групе.

"Радити у два града једну представу, са људима који у просјеку имају 30 до 40 година, са свим њиховим породичним и пословним обавезама, уклапањем термина за пробе, уз сву ову епидемиолошку ситуацију било је скоро незамисливо, али смо на крају уз много труда успјели. Поставили смо на сцену представу уз коју се сви можемо опустити и насмијати у овим тешким временима", рекао је Тешановић.

Он је истакао да су све глумице из представе по први пут на сцени, чиме су показале да никада није касно стати на "даске које живот значе".

"Волио бих да смо имали и мушких чланова због чега апелујем да нам се сви заинтересовани придруже, да заједно стварамо још боље и квалитетније представе. Нове чланове примамо до почетка рада на новим представама у јануару", рекао је Тешановић.

Директор Народне библиотеке "Бранко Радичевић" из Дервенте Мирјана Плиснић каже да је од почетка сарадње са руководиоцем "Просвјетине" Драмске сцене Бранкицом Радоњић и редитељем Тешановићем видјела професионалност, стручност и жељу да се успије у намјери стварања позоришне сцене и у Дервенти.

"У току ове тешке године полазници глуме су вриједно вјежбали што се могло видјети на премијерама представа основаца, средњошколаца и старије групе. Представе су одличне, публика је пуна позитивних коментара, као и жеље да гледа репризе, али и нове представе", рекла је она.

Плиснићева је навела да цијела прича иде у смјеру да Дервента добије своје аматерско позориште, у чему им велику подршку даје и општина.

Једна од улога у "Женским разговорима" повјерена је Весни Врховац из Прњавора која је истакла да је сваки почетак тежак, али да ова група глумаца аматера уз нова знања и упознавање нових људи има жељу за учењем нечег што их испуњава смијехом, шалом и дружењем.

Она је навела да с нестрпљењем очекује почетак припрема за нову представу "Друга срећа".

Јасмина Радановић из Дервенте истиче да није ни сањала да ће с нестрпљењем чекати сваку пробу, сваку глумачку вјежбу.

"Извођењем представе у Дервенти имале смо прилику да публици представимо оно што смо вриједно радиле посљедњих мјесеци. Ова изведба у Прњавору је имала нову енергију и радост и сигурна сам да смо и овдје оставиле позитиван утисак", рекла је Радановићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана