U Prnjavoru premijerno odigrana predstava "Ženski razgovori"

Srna
Foto: Srna

PRNjAVOR- Starije glumačke grupe Dramske scene Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva /SPKD/ "Prosvjeta" iz Prnjavora i Narodne biblioteke "Branko Radičević" iz Dervente izvele su u Prnjavoru premijeru predstave "Ženski razgovori", rađene po istoimenim tekstovima Duška Radovića.

Premijera je izvedena sinoć, a reditelj predstave Siniša Tešanović rekao je Srni da je cijeli proces rada na predstavi bio svojevrsna terapija smijehom, energija koju su htjeli prenijeti i na publiku, a presudni su bili entuzijazam, dobra energija, volja i trud svih članova grupe.

"Raditi u dva grada jednu predstavu, sa ljudima koji u prosjeku imaju 30 do 40 godina, sa svim njihovim porodičnim i poslovnim obavezama, uklapanjem termina za probe, uz svu ovu epidemiološku situaciju bilo je skoro nezamislivo, ali smo na kraju uz mnogo truda uspjeli. Postavili smo na scenu predstavu uz koju se svi možemo opustiti i nasmijati u ovim teškim vremenima", rekao je Tešanović.

On je istakao da su sve glumice iz predstave po prvi put na sceni, čime su pokazale da nikada nije kasno stati na "daske koje život znače".

"Volio bih da smo imali i muških članova zbog čega apelujem da nam se svi zainteresovani pridruže, da zajedno stvaramo još bolje i kvalitetnije predstave. Nove članove primamo do početka rada na novim predstavama u januaru", rekao je Tešanović.

Direktor Narodne biblioteke "Branko Radičević" iz Dervente Mirjana Plisnić kaže da je od početka saradnje sa rukovodiocem "Prosvjetine" Dramske scene Brankicom Radonjić i rediteljem Tešanovićem vidjela profesionalnost, stručnost i želju da se uspije u namjeri stvaranja pozorišne scene i u Derventi.

"U toku ove teške godine polaznici glume su vrijedno vježbali što se moglo vidjeti na premijerama predstava osnovaca, srednjoškolaca i starije grupe. Predstave su odlične, publika je puna pozitivnih komentara, kao i želje da gleda reprize, ali i nove predstave", rekla je ona.

Plisnićeva je navela da cijela priča ide u smjeru da Derventa dobije svoje amatersko pozorište, u čemu im veliku podršku daje i opština.

Jedna od uloga u "Ženskim razgovorima" povjerena je Vesni Vrhovac iz Prnjavora koja je istakla da je svaki početak težak, ali da ova grupa glumaca amatera uz nova znanja i upoznavanje novih ljudi ima želju za učenjem nečeg što ih ispunjava smijehom, šalom i druženjem.

Ona je navela da s nestrpljenjem očekuje početak priprema za novu predstavu "Druga sreća".

Jasmina Radanović iz Dervente ističe da nije ni sanjala da će s nestrpljenjem čekati svaku probu, svaku glumačku vježbu.

"Izvođenjem predstave u Derventi imale smo priliku da publici predstavimo ono što smo vrijedno radile posljednjih mjeseci. Ova izvedba u Prnjavoru je imala novu energiju i radost i sigurna sam da smo i ovdje ostavile pozitivan utisak", rekla je Radanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana