У петак београдска премијера представе “Седми дан”

Срна
У петак београдска премијера представе “Седми дан”

БЕОГРАД - У Народном позоришту у Београду у петак, 26. марта, биће премијерно у Србији изведена позоришна представа “Седми дан” у продукцији Културног центра Источно Ново Сарајево и Удружења “Путујући глумац”.

Представа је производ сарадње умјетника из Републике Српске и Србије па су, на текст књижевника Горана Врачара и уз сценографију ликовног умјетника Борка Мочевића, представу на сцену донијели глумци Јелица Ковачевић, Јелена Велковски, Предраг Васић и Александар Лазић, који је уједно урадио драматизацију и режију.

Комад обрађује трагичан однос брачног пара у контексту овоземаљског пропадања паралелно приказујући божански однос према свијету који, чим доспије у људске руке, неминовно бива уништен у свевременском мушко-женском сукобу.

Пратећи стварање свијета са једне и уништавање породице са друге стране, представа поставља питање могућности одупирању изазову живота и смрти који су свеприсутни и саставни дио сваког живог бића.

Представа је премијерно приказана у Источном Сарајеву и до сада изведена на Палама и Зворнику, саопштило је Представништво Републике Српске у Србији које је технички и организационо помогло реализацију представе.

Београдска премијера најављена је за 19.00 часова на сцени Раша Плаовић

Планирано је да представа гостује и 29. марта у Крушевцу, 2. априла у Новом Саду, 9. априла у Чачку и 22. априла у Убу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана