U petak beogradska premijera predstave “Sedmi dan”

Srna
U petak beogradska premijera predstave “Sedmi dan”

BEOGRAD - U Narodnom pozorištu u Beogradu u petak, 26. marta, biće premijerno u Srbiji izvedena pozorišna predstava “Sedmi dan” u produkciji Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo i Udruženja “Putujući glumac”.

Predstava je proizvod saradnje umjetnika iz Republike Srpske i Srbije pa su, na tekst književnika Gorana Vračara i uz scenografiju likovnog umjetnika Borka Močevića, predstavu na scenu donijeli glumci Jelica Kovačević, Jelena Velkovski, Predrag Vasić i Aleksandar Lazić, koji je ujedno uradio dramatizaciju i režiju.

Komad obrađuje tragičan odnos bračnog para u kontekstu ovozemaljskog propadanja paralelno prikazujući božanski odnos prema svijetu koji, čim dospije u ljudske ruke, neminovno biva uništen u svevremenskom muško-ženskom sukobu.

Prateći stvaranje svijeta sa jedne i uništavanje porodice sa druge strane, predstava postavlja pitanje mogućnosti odupiranju izazovu života i smrti koji su sveprisutni i sastavni dio svakog živog bića.

Predstava je premijerno prikazana u Istočnom Sarajevu i do sada izvedena na Palama i Zvorniku, saopštilo je Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji koje je tehnički i organizaciono pomoglo realizaciju predstave.

Beogradska premijera najavljena je za 19.00 časova na sceni Raša Plaović

Planirano je da predstava gostuje i 29. marta u Kruševcu, 2. aprila u Novom Sadu, 9. aprila u Čačku i 22. aprila u Ubu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana