У Народном позоришту РС почео рад на представи „Госпођица“

Илијана Божић
Foto: НПРС

БАЊАЛУКА- Рад на представи „Госпођица“ по тексту Иве Андрића, а у режији Ђурђе Тешић почео је јуче у Народном позоришту Републике Српске.

Премијера представе заказана је за Дан позоришта, 18. октобра, на Великој сцени.

Режисерка Ђурђа Тешић је истакла да постоји само једна драматизација романа „Госпођица“ коју је писао Марко Фотез, шездесетих година прошлог вијека уз одобрење Иве Андрића.

-Та драматизација била је намењена за Југословенско драмско позориште, али је тај пројекат пропао након што је Иво Андрић добио Нобелову награду, јер, претпостављам, тада то није било довољно занимљиво. Затим је Фотез покушао да у Бањалуци ради ову представу, али из мени непознатих разлога није успео. Тако да ми сада ту неправду исправљамо новом верзијом драматизације чији смо аутори Вања Ејдус и ја и надам се успешном резултату-рекла је Тешићева.

Глумачку подјелу чине Слађана Зрнић, Наташа Иванчевић, Сњежана Мишић, Белинда Божичковић, Бојан Колопић, Данило Керкез и Павле Павић.

Сценографкиња је Драгана Пурковић Мацан, костимографкиња Ивана Ристић, композитор Владимир Пејковић, за сценски покрет задужен је Емир Фејзић, инспицијент Миодраг Маркићевић, лекторка Наташа Кецман, а суфлерка Свјетлана Поповић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана