U Narodnom pozorištu RS počeo rad na predstavi „Gospođica“

Ilijana Božić
Foto: NPRS

BANjALUKA- Rad na predstavi „Gospođica“ po tekstu Ive Andrića, a u režiji Đurđe Tešić počeo je juče u Narodnom pozorištu Republike Srpske.

Premijera predstave zakazana je za Dan pozorišta, 18. oktobra, na Velikoj sceni.

Režiserka Đurđa Tešić je istakla da postoji samo jedna dramatizacija romana „Gospođica“ koju je pisao Marko Fotez, šezdesetih godina prošlog vijeka uz odobrenje Ive Andrića.

-Ta dramatizacija bila je namenjena za Jugoslovensko dramsko pozorište, ali je taj projekat propao nakon što je Ivo Andrić dobio Nobelovu nagradu, jer, pretpostavljam, tada to nije bilo dovoljno zanimljivo. Zatim je Fotez pokušao da u Banjaluci radi ovu predstavu, ali iz meni nepoznatih razloga nije uspeo. Tako da mi sada tu nepravdu ispravljamo novom verzijom dramatizacije čiji smo autori Vanja Ejdus i ja i nadam se uspešnom rezultatu-rekla je Tešićeva.

Glumačku podjelu čine Slađana Zrnić, Nataša Ivančević, Snježana Mišić, Belinda Božičković, Bojan Kolopić, Danilo Kerkez i Pavle Pavić.

Scenografkinja je Dragana Purković Macan, kostimografkinja Ivana Ristić, kompozitor Vladimir Pejković, za scenski pokret zadužen je Emir Fejzić, inspicijent Miodrag Markićević, lektorka Nataša Kecman, a suflerka Svjetlana Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana