У Котор Варошу одиграна представа “Народни посланик”

Срна
У Котор Варошу одиграна представа “Народни посланик”

Котор Варош - Представа “Народни посланик”, у извођењу Аматерског драмског позоришта “Бранислав Нушић” из Теслића, одиграна је у которварошкој кино-сали.

Представа је одиграна синоћ у оквиру “Которварошког љета”, манифестације коју традиционално организује Јавна установа “Центар за културу, спорт и информисање” ове општине.

Адаптацију и режију представе потписао је Живко Петровић, док су глумачку екипу чинили Даница Диамант, Милош Милићевић, Биљана Недић, Кристијан Шкребић, Љиљана Перишић, Лука Нестеровић, Виолета Ђукић и Алмин Каменчић.

Руководилац Аматерског драмског позоришта “Бранислав Нушић” Живко Петровић рекао је да су представу припремали три мјесеца.

“Овај позоришни комад подијељен је у три чина, а радња се бави питањем освајања власти, односно паланачким парламентаризмом и начином како се бира посланик. Карактерише је међусобно преплитање ситуације и вербалне комике”, истакао је Петровић.

“Народни посланик” је прва комедија Бранислава Нушића - комедиографа, писца романа, драма и есеја, коју је написао још као деветнаестогодишњи студент.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана