U Kotor Varošu odigrana predstava “Narodni poslanik”

Srna
U Kotor Varošu odigrana predstava “Narodni poslanik”

Kotor Varoš - Predstava “Narodni poslanik”, u izvođenju Amaterskog dramskog pozorišta “Branislav Nušić” iz Teslića, odigrana je u kotorvaroškoj kino-sali.

Predstava je odigrana sinoć u okviru “Kotorvaroškog ljeta”, manifestacije koju tradicionalno organizuje Javna ustanova “Centar za kulturu, sport i informisanje” ove opštine.

Adaptaciju i režiju predstave potpisao je Živko Petrović, dok su glumačku ekipu činili Danica Diamant, Miloš Milićević, Biljana Nedić, Kristijan Škrebić, Ljiljana Perišić, Luka Nesterović, Violeta Đukić i Almin Kamenčić.

Rukovodilac Amaterskog dramskog pozorišta “Branislav Nušić” Živko Petrović rekao je da su predstavu pripremali tri mjeseca.

“Ovaj pozorišni komad podijeljen je u tri čina, a radnja se bavi pitanjem osvajanja vlasti, odnosno palanačkim parlamentarizmom i načinom kako se bira poslanik. Karakteriše je međusobno preplitanje situacije i verbalne komike”, istakao je Petrović.

“Narodni poslanik” je prva komedija Branislava Nušića - komediografa, pisca romana, drama i eseja, koju je napisao još kao devetnaestogodišnji student.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana