"Трамвај звани жеља" отворио "Наше дане" у НПРС

Илијана Божић
"Трамвај звани жеља" отворио "Наше дане" у НПРС

БАЊАЛУКА- Представа "Трамвај звани жеља" у режији Ленке Удовички, а у извођењу Београдског драмског позоришта отворила је вечерас фестивал "Наши дани" у Народном позоришту Републике Српске.

Ријеч је о тексту аутора Тенесија Вилијамса, а овај комад је копродукција БЕЛЕФ фестивала и Театра "Ulysses". 

Ова представа говори о откривању стања људске душе, интимним драмама својих јунака, њиховим емотивним превирањима што ово дјело чини актуелним у сваком времену. Глумци Бранка Катић, Вања Ненадић, Милош Петровић Тропејц, Марко Тодоровић, Нађа Секулић, Јово Максић, Никола Малбаша, Милош Лазаров и Бојана Стојковић осликали су борбе својих јунака на сцени.

"Трамвај звани жеља" драмско је дјело које је литерарна фактографија сврстала међу класике. Тенеси Вилијамс је, 1948. године, за ово дјело добио Пулицерову награду. Наиме, Вилијамс у вожњи трамвајем из свог дјела проговара гласним језиком о темама које су га мучиле, о слабостима које су биле саставни дио његове егзистенције, а то су ментална лабилност, хомосексуалност и алкохолизам. 

Као и претходне године, тако и ове Београдско драмско позориште у националном театру Српске гостује са своје три представе, па ће бањалучка публика сутра од 20 часова имати прилику да погледа представу "Идиот", а у недјељу у истом термину комад "(Пра)Фауст".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана