Светлана Бојковић предсједница жирија на „Кестенбургу“

Илијана Божић
Светлана Бојковић предсједница жирија на „Кестенбургу“

БАЊАЛУКА - Позната српска и југословенска глумица Светлана Цеца Бојковић биће предсједница стручног жирија Међународног фестивала студентских позоришта “Кестенбург”, који ће од 28. до 30. новембра бити одржан у Бањалуци.

Ову вијест „Гласу Српске“ потврдила је Светлана Бојковић послије састанка са директором фестивала Александром Пејаковићем и уредницом програма Недом Симић-Жерајић.

Глумица је истакла да очекује добре представе и лијепа дружења, те да јој је велика част што ће бити у овогодишњем жирију.

Директор фестивала Александар Пејаковић казао је да ће на фестивалу учествовати студентска позоришта са два континента.

-Млади људи носе добру енергију и они који долазе у позориште то осјете- подсјетио је Пејаковић.

Он је раније за „Глас“ истакао да је вирус корона у многоме утицао на организацију „Кестенбурга“

-Посљедице међународне забране кретања и путовања узроковане борбом против ширења вируса корона ставиле пред све нас из организационог тима “Кестенбурга” тежак задатак, а то је и поред свега одржати фестивал на највишем могућем нивоу. Мјесецима уназад покушавамо на све начине да “Кестенбург” преживи и надживи све "локдауне" и да буде од прворазредног културног значаја за Бањалуку и Републику Српску - рекао је Пејаковић.

Поред Светлане Бојковић, стручни жири чиниће и глумица Александра Ћосић, продуцент Бојан Ћетковић, те директорица Народног позоришта Републике Српске Маја Додиг и директор Крушевачког позоришта Бранислав Недић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана