Svetlana Bojković predsjednica žirija na „Kestenburgu“

Ilijana Božić
Svetlana Bojković predsjednica žirija na „Kestenburgu“

BANjALUKA - Poznata srpska i jugoslovenska glumica Svetlana Ceca Bojković biće predsjednica stručnog žirija Međunarodnog festivala studentskih pozorišta “Kestenburg”, koji će od 28. do 30. novembra biti održan u Banjaluci.

Ovu vijest „Glasu Srpske“ potvrdila je Svetlana Bojković poslije sastanka sa direktorom festivala Aleksandrom Pejakovićem i urednicom programa Nedom Simić-Žerajić.

Glumica je istakla da očekuje dobre predstave i lijepa druženja, te da joj je velika čast što će biti u ovogodišnjem žiriju.

Direktor festivala Aleksandar Pejaković kazao je da će na festivalu učestvovati studentska pozorišta sa dva kontinenta.

-Mladi ljudi nose dobru energiju i oni koji dolaze u pozorište to osjete- podsjetio je Pejaković.

On je ranije za „Glas“ istakao da je virus korona u mnogome uticao na organizaciju „Kestenburga“

-Posljedice međunarodne zabrane kretanja i putovanja uzrokovane borbom protiv širenja virusa korona stavile pred sve nas iz organizacionog tima “Kestenburga” težak zadatak, a to je i pored svega održati festival na najvišem mogućem nivou. Mjesecima unazad pokušavamo na sve načine da “Kestenburg” preživi i nadživi sve "lokdaune" i da bude od prvorazrednog kulturnog značaja za Banjaluku i Republiku Srpsku - rekao je Pejaković.

Pored Svetlane Bojković, stručni žiri činiće i glumica Aleksandra Ćosić, producent Bojan Ćetković, te direktorica Narodnog pozorišta Republike Srpske Maja Dodig i direktor Kruševačkog pozorišta Branislav Nedić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana