Сутра отварање фестивала “Кестенбург”

Срна
Сутра отварање фестивала “Кестенбург”

БАЊАЛУКА - У Бањалуци ће сутра свечано бити отворен Међународни фестивал студентских позоришта “Кестенбург” у оквир којег ће до 30. новембра наступити студенти драмских академија из Бањалуке, Београда, Цетиња, те гостујуће позориште из Јужне Кореје.

Отварању Фестивала које је планирано сутра у 20.00 часова у Студентском позоришту присуствоваће министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић, најављено је из ресорног министарства.

У такмичарском дијелу програма биће изведене три студентске представе, а у пратећем програму двије комичне опере и представа “Театра фокс” из Јужне Кореје.

Биће изведене друге представе и садржаји у ревијалном програму. Окосницу програма чине представе студената Факултета драмских умјетности /ФДУ/ из Београда, ФДУ са Цетиња и Академије умјетности из Бањалуке, а свечано отварање РТРС ће преноси у виду кабаретске представе.

У тој представи ће наступити Ђурђа Вукашиновић, Маја Манојловић, Тијана Јовановић и Милена Васић, а “Кестенбург” наставља традицију фестивал отварају врхунски спортисти, што ће ове године учинити двоструки свјетски првак у џудоу Немања Мајдов.

Ријеч је о манифестацији која се четврти пут одржава у Бањалуци.

Покровитељ фестивала је предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, а организатор Бањалучко студентско позориште.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана