Sutra otvaranje festivala “Kestenburg”

Srna
Sutra otvaranje festivala “Kestenburg”

BANjALUKA - U Banjaluci će sutra svečano biti otvoren Međunarodni festival studentskih pozorišta “Kestenburg” u okvir kojeg će do 30. novembra nastupiti studenti dramskih akademija iz Banjaluke, Beograda, Cetinja, te gostujuće pozorište iz Južne Koreje.

Otvaranju Festivala koje je planirano sutra u 20.00 časova u Studentskom pozorištu prisustvovaće ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović, najavljeno je iz resornog ministarstva.

U takmičarskom dijelu programa biće izvedene tri studentske predstave, a u pratećem programu dvije komične opere i predstava “Teatra foks” iz Južne Koreje.

Biće izvedene druge predstave i sadržaji u revijalnom programu. Okosnicu programa čine predstave studenata Fakulteta dramskih umjetnosti /FDU/ iz Beograda, FDU sa Cetinja i Akademije umjetnosti iz Banjaluke, a svečano otvaranje RTRS će prenosi u vidu kabaretske predstave.

U toj predstavi će nastupiti Đurđa Vukašinović, Maja Manojlović, Tijana Jovanović i Milena Vasić, a “Kestenburg” nastavlja tradiciju festival otvaraju vrhunski sportisti, što će ove godine učiniti dvostruki svjetski prvak u džudou Nemanja Majdov.

Riječ je o manifestaciji koja se četvrti put održava u Banjaluci.

Pokrovitelj festivala je predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, a organizator Banjalučko studentsko pozorište.  

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana