Студентско позориште у Европској ноћи театра

Срна
Студентско позориште у Европској ноћи театра

БАНЈАЛУКА - Комичним имитацијама и отварањем врата публици иначе недоступних просторија, Бањалучко студентско позориште обиљежило је Европску ноћ театра.

Једнодневна манифестација посвећена сценским умјетностима била је прилика да позориште постане главно мјесто сусрета, дијалога, дружења позоришних радника и публике, саопштено је из овог позоришта.

У Студентском позоришту публика је синоћ могла да уђе у просторије и види позориште из друге визуре, упозна се са сценским простором, глумачком гардеробом, тонским и свјетло кабином, шминкерницом, фундусом костима и реквизитима.

У финилном дијелу програма млади глумци Бојана Шкрбић, Жељана Маглов и Стефан Јарић извели су комичне имитације под менторством глумца Владимира Ђорђевића и насмијали публику до суза.

Глумица Жељана Маглов истакла је да је почаствована што је учествовала у обиљежавању Европске ноћи позоришта.

“Владимир Ђорђевић био је ментор представи која је обиљежила овај догађај. Показао се као изврстан педагог и професор глуме. Такође бих се захвалила граду Бањалкука која је покровитељ овог позоришта и самог догађаја, а неизоставан је и редитељ Александар Пејаковић без којег овога не би било”, навела је Маглов.

Ментор Владимир Ђорђевић истакао је да је било дивно искуство радити са екипом младих и талентованих људи, те да му је драго да су на овај начин обиљежили Европску ноћ театра.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана