Studentsko pozorište u Evropskoj noći teatra

Srna
Studentsko pozorište u Evropskoj noći teatra

BANJALUKA - Komičnim imitacijama i otvaranjem vrata publici inače nedostupnih prostorija, Banjalučko studentsko pozorište obilježilo je Evropsku noć teatra.

Jednodnevna manifestacija posvećena scenskim umjetnostima bila je prilika da pozorište postane glavno mjesto susreta, dijaloga, druženja pozorišnih radnika i publike, saopšteno je iz ovog pozorišta.

U Studentskom pozorištu publika je sinoć mogla da uđe u prostorije i vidi pozorište iz druge vizure, upozna se sa scenskim prostorom, glumačkom garderobom, tonskim i svjetlo kabinom, šminkernicom, fundusom kostima i rekvizitima.

U finilnom dijelu programa mladi glumci Bojana Škrbić, Željana Maglov i Stefan Jarić izveli su komične imitacije pod mentorstvom glumca Vladimira Đorđevića i nasmijali publiku do suza.

Glumica Željana Maglov istakla je da je počastvovana što je učestvovala u obilježavanju Evropske noći pozorišta.

“Vladimir Đorđević bio je mentor predstavi koja je obilježila ovaj događaj. Pokazao se kao izvrstan pedagog i profesor glume. Takođe bih se zahvalila gradu Banjalkuka koja je pokrovitelj ovog pozorišta i samog događaja, a neizostavan je i reditelj Aleksandar Pejaković bez kojeg ovoga ne bi bilo”, navela je Maglov.

Mentor Vladimir Đorđević istakao je da je bilo divno iskustvo raditi sa ekipom mladih i talentovanih ljudi, te da mu je drago da su na ovaj način obilježili Evropsku noć teatra.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana