Софија Јуричан глумица четврте вечери “Заплета”

А. Г.
Софија Јуричан глумица четврте вечери “Заплета”

Глумица Софија Јуричан проглашена је вечерас за најбољу глумицу четврте вечери Међународног фестивала глумца “Заплет” у Бањалуци.

Она се публици представила улогом у представи “Овај ће бити другачији” Сташе Бајац у режији Ђурђе Тешић и продукцији Атељеа 212.

У овој представи која се бави актуелним проблемима у друштву, са акцентом на положај жене, играју и Тијана Марковић и Милица Јаневска.

Редитељка Ђурђа Тешић и глумице, говорећи на округлом столу послије представе, истакле су значај теме којом се баве у овом комаду.

Корак по корак, представа открива истину о свакодневици младих жена у Србији данас, којима су узор старлете. На први поглед јунакиње представе су дјевојке са силиконским грудима којима је једини циљ да се богато удају. Али иза те површне приче крију се болна искуства сваке од њих. Све оне су заправо жртве друштва у коме је поремећен систем вриједности.

- Не смемо да прећуткујемо шта, се дешава око нас. Ни ми глумци, а ни људи који у овом друштву одгајају своју децу - рекла је Софија Јуричан.

У оквиру програма “Разговор са глумцима” вечерас је гостовала популарна глумица Нина Јанковић.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана