Sofija Juričan glumica četvrte večeri “Zapleta”

A. G.
Sofija Juričan glumica četvrte večeri “Zapleta”

Glumica Sofija Juričan proglašena je večeras za najbolju glumicu četvrte večeri Međunarodnog festivala glumca “Zaplet” u Banjaluci.

Ona se publici predstavila ulogom u predstavi “Ovaj će biti drugačiji” Staše Bajac u režiji Đurđe Tešić i produkciji Ateljea 212.

U ovoj predstavi koja se bavi aktuelnim problemima u društvu, sa akcentom na položaj žene, igraju i Tijana Marković i Milica Janevska.

Rediteljka Đurđa Tešić i glumice, govoreći na okruglom stolu poslije predstave, istakle su značaj teme kojom se bave u ovom komadu.

Korak po korak, predstava otkriva istinu o svakodnevici mladih žena u Srbiji danas, kojima su uzor starlete. Na prvi pogled junakinje predstave su djevojke sa silikonskim grudima kojima je jedini cilj da se bogato udaju. Ali iza te površne priče kriju se bolna iskustva svake od njih. Sve one su zapravo žrtve društva u kome je poremećen sistem vrijednosti.

- Ne smemo da prećutkujemo šta, se dešava oko nas. Ni mi glumci, a ni ljudi koji u ovom društvu odgajaju svoju decu - rekla je Sofija Juričan.

U okviru programa “Razgovor sa glumcima” večeras je gostovala popularna glumica Nina Janković.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana