“Сњешково” од 15. до 30. децембра у Дјечијем позоришту РС: Бајковита позоришна чаролија

М. М.
“Сњешково” од 15. до 30. децембра у Дјечијем позоришту РС: Бајковита позоришна чаролија

БАЊАЛУКА - Премијером представе “Седам гавранова”, у режији Јакуба Маискова из Чешке, у Дјечијем позоришту Републике Српске и отварањем манифестације “Сњешково”, 15. децембра почеће нова прича за најмлађе посјетиоце театра названа “Сњешково у бајкама браће Грим”.

Премијера представе заказана је за 18 часова, а у 20 часова биће отворено 11. Сњешково.

- На репертоару Дјечијег позоришта су, уз “Седам гавранова”, и “Црвенкапа”, “Ивица и Марица”, “Вук и седам јарића” и “Краљ жабац”, које су још у 19. вијеку написали браћа Вилхелм и Јакоб Грим, а чије бајке је УНЕСКО 2005. године уврстио на попис свјетске нематеријалне културне баштине. Међутим, уз представе које ће се играти током децембра, малишани ће имати прилику и да се упознају са животом Ескима, невјероватним народом који је настањен на самом сјеверу, на арктичким обалама Сјеверне Америке и Гренланду, а којих на свијету има само шездесетак хиљада - наводе из Дјечијег позоришта Републике Српске, те додају да је овогодишње “Сњешково” прилика да се малишани упознају са овим далеким народом, а њихов живот биће дочаран кроз ауторски концепт сценографа Дјечијег позоришта РС Берине Шушчевић.

- У сњежном граду, под кровом Дјечијег позоришта, тако ће од 15. до 30. децембра трајати зимска чаролија, у којој ће, уз бајке браће Грим, стићи и Свети Никола и Дједа Мраз, а домаћин, Сњешко Бијелић ће, са малим Ескимима, дочекивати дјечицу, дарујући их слаткишима . саопштили су из дјечијег националног театра Српске.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана