“Snješkovo” od 15. do 30. decembra u Dječijem pozorištu RS: Bajkovita pozorišna čarolija

M. M.
“Snješkovo” od 15. do 30. decembra u Dječijem pozorištu RS: Bajkovita pozorišna čarolija

BANjALUKA - Premijerom predstave “Sedam gavranova”, u režiji Jakuba Maiskova iz Češke, u Dječijem pozorištu Republike Srpske i otvaranjem manifestacije “Snješkovo”, 15. decembra počeće nova priča za najmlađe posjetioce teatra nazvana “Snješkovo u bajkama braće Grim”.

Premijera predstave zakazana je za 18 časova, a u 20 časova biće otvoreno 11. Snješkovo.

- Na repertoaru Dječijeg pozorišta su, uz “Sedam gavranova”, i “Crvenkapa”, “Ivica i Marica”, “Vuk i sedam jarića” i “Kralj žabac”, koje su još u 19. vijeku napisali braća Vilhelm i Jakob Grim, a čije bajke je UNESKO 2005. godine uvrstio na popis svjetske nematerijalne kulturne baštine. Međutim, uz predstave koje će se igrati tokom decembra, mališani će imati priliku i da se upoznaju sa životom Eskima, nevjerovatnim narodom koji je nastanjen na samom sjeveru, na arktičkim obalama Sjeverne Amerike i Grenlandu, a kojih na svijetu ima samo šezdesetak hiljada - navode iz Dječijeg pozorišta Republike Srpske, te dodaju da je ovogodišnje “Snješkovo” prilika da se mališani upoznaju sa ovim dalekim narodom, a njihov život biće dočaran kroz autorski koncept scenografa Dječijeg pozorišta RS Berine Šuščević.

- U snježnom gradu, pod krovom Dječijeg pozorišta, tako će od 15. do 30. decembra trajati zimska čarolija, u kojoj će, uz bajke braće Grim, stići i Sveti Nikola i Djeda Mraz, a domaćin, Snješko Bijelić će, sa malim Eskimima, dočekivati dječicu, darujući ih slatkišima . saopštili su iz dječijeg nacionalnog teatra Srpske.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana