Седмица Студија “Јазавац” од 18. до 24. јуна у Бањалуци: Дух дјечје слободе на сцени театра

Миланка Митрић
Седмица Студија “Јазавац” од 18. до 24. јуна у Бањалуци: Дух дјечје слободе на сцени театра

БАЊАЛУКА - Градско позориште “Јазавац” од 18. до 24. јуна представиће рад и представе Школе глуме и говора Студија “Јазавац”, а као увод у програм вечерас у 21 час биће приказана презентација девете генерације, под менторством Наташе Перић.

- Ове године се обиљежава и десет година од оснивања Студија “Јазавац”, а ово је једна од најсадржајнијих и програмски најбогатијих седмица Студија “Јазавац”. Поред једанаест презентација, током ове године урађене су и три представе, од којих ће двије бити изведене током седмице Студија “Јазавац”, а трећа на почетку наредне сезоне. Свих тринаест група вриједно је радило са предавачима. Презадовољни смо младим људима који су у нашем студију, али и менторима, нашим дивним колегама, који раде са њима и несебично им преносе своја знања. Њихова заједничка енергија, креативност и машта дају нам вјеру у боље сутра. Поред тога, од ове године имамо и двије групе одраслих полазника. Вјерујем да ће и њихов рад бити занимљив публици - рекла је оснивач и предавач Студија “Јазавац” Драгана Марић.

Једна од менторки у овом студију, глумица Наташа Перић рекла је да узбуђење пред сваку презентацију и представу расте из дана уз дан, како члановима студија тако и читавој екипи “Јазавца”.

Многи чланови студија су се упознали на часовима глуме и управо ту стекли нова пријатељства (па и љубав), сигурност у себе, вјеру у своју машту и креативност. Већ другу годину сам један од ментора Студија “Јазавац” и осјећам неизмјеран понос када видим њихов напредак и спремност на игру. Велики Гете је рекао да највећи човјек увијек остаје дијете. Имате прилику да пружите подршку и љубав нашим највећим људима и да осјетите дух дјечје слободе - навела је Перићева.

Презентације и представе које ће сви посјетиоци имати прилику да погледају резултату су једногодишњег рада полазника и ментора.

Програми су прилагођени узрасту полазника, а ове године први пут ће се представити и двије групе одраслих полазника. У свим програмима учествоваће више од 170 чланова Студија Јазавац. Такође, од 18.6. почиње упис у наредни циклус предавања у Студију “Јазавац”. Упис се завршава 31.8.2021, а часови почињу у септембру - наводе из Градског позоришта “Јазавац” и додају да је цијена улазнице за сваку презентацију и представу  једна КМ.

Седмица Студија “Јазавац” почеће у петак у 19 часова премијерном представе “Они су први почели”, у режији Владимира Ђорђевића, а од 21 час биће одржана презентација девете генерације под Ђорђевићевим менторством.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана