Sedmica Studija “Jazavac” od 18. do 24. juna u Banjaluci: Duh dječje slobode na sceni teatra

Milanka Mitrić
Sedmica Studija “Jazavac” od 18. do 24. juna u Banjaluci: Duh dječje slobode na sceni teatra

BANjALUKA - Gradsko pozorište “Jazavac” od 18. do 24. juna predstaviće rad i predstave Škole glume i govora Studija “Jazavac”, a kao uvod u program večeras u 21 čas biće prikazana prezentacija devete generacije, pod mentorstvom Nataše Perić.

- Ove godine se obilježava i deset godina od osnivanja Studija “Jazavac”, a ovo je jedna od najsadržajnijih i programski najbogatijih sedmica Studija “Jazavac”. Pored jedanaest prezentacija, tokom ove godine urađene su i tri predstave, od kojih će dvije biti izvedene tokom sedmice Studija “Jazavac”, a treća na početku naredne sezone. Svih trinaest grupa vrijedno je radilo sa predavačima. Prezadovoljni smo mladim ljudima koji su u našem studiju, ali i mentorima, našim divnim kolegama, koji rade sa njima i nesebično im prenose svoja znanja. Njihova zajednička energija, kreativnost i mašta daju nam vjeru u bolje sutra. Pored toga, od ove godine imamo i dvije grupe odraslih polaznika. Vjerujem da će i njihov rad biti zanimljiv publici - rekla je osnivač i predavač Studija “Jazavac” Dragana Marić.

Jedna od mentorki u ovom studiju, glumica Nataša Perić rekla je da uzbuđenje pred svaku prezentaciju i predstavu raste iz dana uz dan, kako članovima studija tako i čitavoj ekipi “Jazavca”.

Mnogi članovi studija su se upoznali na časovima glume i upravo tu stekli nova prijateljstva (pa i ljubav), sigurnost u sebe, vjeru u svoju maštu i kreativnost. Već drugu godinu sam jedan od mentora Studija “Jazavac” i osjećam neizmjeran ponos kada vidim njihov napredak i spremnost na igru. Veliki Gete je rekao da najveći čovjek uvijek ostaje dijete. Imate priliku da pružite podršku i ljubav našim najvećim ljudima i da osjetite duh dječje slobode - navela je Perićeva.

Prezentacije i predstave koje će svi posjetioci imati priliku da pogledaju rezultatu su jednogodišnjeg rada polaznika i mentora.

Programi su prilagođeni uzrastu polaznika, a ove godine prvi put će se predstaviti i dvije grupe odraslih polaznika. U svim programima učestvovaće više od 170 članova Studija Jazavac. Takođe, od 18.6. počinje upis u naredni ciklus predavanja u Studiju “Jazavac”. Upis se završava 31.8.2021, a časovi počinju u septembru - navode iz Gradskog pozorišta “Jazavac” i dodaju da je cijena ulaznice za svaku prezentaciju i predstavu  jedna KM.

Sedmica Studija “Jazavac” počeće u petak u 19 časova premijernom predstave “Oni su prvi počeli”, u režiji Vladimira Đorđevića, a od 21 čas biće održana prezentacija devete generacije pod Đorđevićevim mentorstvom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana