“Сцене из брачног живота” у Бањалуци и Приједору

И. Б.
“Сцене из брачног живота” у Бањалуци и Приједору

БАЊАЛУКА - Представа “Сцене из брачног живота”, у којој играју Милош Тимотијевић и Тамара Крцуновић, биће изведена 17. маја у 20 часова у Градском позоришту “Јазавац”, а 18. маја у 20 сати у Позоришту Приједор.

Комад је рађен по истоименој серији чувеног Ингмара Бергмана, једној од најгледанијих европских серија, а у режији Ане Томовић.

Прича прати однос брачног пара, професора психологије Јохана и његове супруге Маријане, адвоката за разводе. Иако све дјелује идилично и уређено, посматрано са стране, Бергман разоткрива пукотине и притајени несклад пара којим рефлектују сопствено искуство тридесетогодишњег брака. Ствари почињу полако да се одмотавају кад крећу да се редају једна за другом слике из њиховог свакодневног живота, гдје у позадини избија незадовољство и фрустрација.

Представа је на престижном Фестивалу дуодраме добила пет награда и то за најбољу глумицу, глумца, режију, најбољу представу и награду публике.

Организатор гостовања је агенција “Вентуро”, а улазнице су у продаји у Градском позоришту “Јазавац” и Позоришту Приједор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана