“Scene iz bračnog života” u Banjaluci i Prijedoru

I. B.
“Scene iz bračnog života” u Banjaluci i Prijedoru

BANjALUKA - Predstava “Scene iz bračnog života”, u kojoj igraju Miloš Timotijević i Tamara Krcunović, biće izvedena 17. maja u 20 časova u Gradskom pozorištu “Jazavac”, a 18. maja u 20 sati u Pozorištu Prijedor.

Komad je rađen po istoimenoj seriji čuvenog Ingmara Bergmana, jednoj od najgledanijih evropskih serija, a u režiji Ane Tomović.

Priča prati odnos bračnog para, profesora psihologije Johana i njegove supruge Marijane, advokata za razvode. Iako sve djeluje idilično i uređeno, posmatrano sa strane, Bergman razotkriva pukotine i pritajeni nesklad para kojim reflektuju sopstveno iskustvo tridesetogodišnjeg braka. Stvari počinju polako da se odmotavaju kad kreću da se redaju jedna za drugom slike iz njihovog svakodnevnog života, gdje u pozadini izbija nezadovoljstvo i frustracija.

Predstava je na prestižnom Festivalu duodrame dobila pet nagrada i to za najbolju glumicu, glumca, režiju, najbolju predstavu i nagradu publike.

Organizator gostovanja je agencija “Venturo”, a ulaznice su u prodaji u Gradskom pozorištu “Jazavac” i Pozorištu Prijedor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana