“Ружно паче” и “Црвенкапа” у ДПРС: Дани театра и луткарства уз најљепше бајке

М. М.
“Ружно паче” и “Црвенкапа” у ДПРС: Дани театра и луткарства уз најљепше бајке

БАЊАЛУКА - Свјетски дан позоришта за дјецу и младе сваке године обиљежава се 20. марта, а тим датумом почиње и Свјетска недјеља извођачких умјетности, која обухвата Дан луткарства 21. марта, Дан пантомиме 22. марта и Дан позоришта 27. марта.

На репертоару Дјечијег позоришта Републике Српске, у складу с тим, вечерас (субота) је “Ружно паче” , у режији Александре Спасојевић, а сутра (недјеља), са почетком у 11 часова биће одиграна “Црвенкапа” у режији Живомира Јоковића.

- Уз све епидемиолошке мјере, дезинфекцију простора и бројне превентивне радње којима се онемогућава да ДПРС буде изложен ризицима заразе, ансамбл националног театра досљедно истрајава у својој мисији промовисања врхунске умјетности и културе неопходне за развој дјеце - наводе из ДПРС, осврћући се посебно на рад театра и важност позоришта за дјецу у времену пандемије, када је посао свих посебно отежан.

Слоган овогодишње кампање поводом Свјетског дана позоришта за дјецу и младе је: “Одведите дијете у позориште”.

- Реферишући се на међународни слоган, национални театар за дјецу и даље промовише свој слоган - “Будите уз Дјечије позориште”. Дјечије позориште је уз вас - додају из ДПРС.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана